DAGSUTFLYKT

Vi ger dig en enkelnavigerad rutt som passar dig beroende på tidigare kajakerfarenhet, väder & vind samt specifika önskemål.

En dagsutflykt kan exempelvis innebära en kajaktur till en närliggande ö för picknick och klippbad, att paddla över till Källö-Knippla för lunch eller bort till Öckerö för en fika på Nimbus café.

För att ni enkelt ska hitta rätt har vi karta med utflykterna utmärkt, samt en GPS-rutt som vi hjälper er att lägga in i er smarta telefon. När ni kommer tillbaka efter ert dagsäventyr, varför inte ta en glass på Glassboa, en riktig skärgårdsklassiker!

Vill ni inte paddla hem från ert utflyktsmål så erbjuder vi hemtransport i bekväm taxibåt (max 12 personer).

EVENT & ÄVENTYR

Med vår One way-lösning kan ni paddla ut och sedan bli hämtade med båt.

Vi skräddarsyr upplevelsen för kompisgänget eller kollegorna som vill njuta av det goda skärgården har att erbjuda. Paddla ut från Björkö och vi kan ta emot er i en mysig vik där brasan brinner och maten står klar för servering.

Eller om ni önskar avsluta kvällen på någon mysig skärgårdskrog så hämtar vi er med båt och lämnar er på önskad plats för vidare äventyr på kvällen.

För mer information kontakta oss.
info@bjorkokajak.se

 

PRISER

Enmans kajak, Seabird Discovery 430
Dag 400:-
Kväll 350:-
Dygn 500:-
3 Dygn 1200:-
Vecka 1900:-

Dubbelkajak.
Dag 500:-
Kväll 450:-
Dygn 650:-
3 Dygn 1600:-
Vecka 2800:-

I hyran ingår kajak, flytväst, paddel och sjökort över närområdet.

Dag 09.00 – 16.00
Kväll 16.00 – 21.00
Dygn 17.00 – 16.00 efterföljande dag

Alla priser i svenska kronor och inklusive moms.

 

VILLKOR

Hyresvillkor

Simkunnighet 200 meter och minst 18 år gammal (eller vara i målsmans sällskap)
Flytväst ska alltid användas.
Meddela försening i så god tid som möjligt.
Vi förbehåller oss rätten att neka uthyrning till den som på något sätt uppträder olämpligt samt att vid lagbrott har vi rätten att återta hyrd utrustning under pågående hyrestid.
Kommunikationsutrustning ska medföras i vattentät väska
Självklart för oss är att hyrestagaren respekterar allemansrätten.

Hyrestagarens ansvar

Vid skadad eller förlorad utrustning är kunden ersättningsansvarig.
All paddling och aktiviteter anordnad av Björkö Kajak sker på egen risk.
Våra kajaker är endast försäkrade gentemot 3:e man,
kontrollera om er hemförsäkring gäller innan ni hyr kajak.
Utrustningen skall återlämnas i samma skick som den utlämnades i.

ATT TÄNKA PÅ

Vad har man på sig när man paddlar?

Huvudet är som mest utsatt. Här är det skönt med en keps eller hatt både för att skydda mot sol, men även eventuellt regn.

På överkroppen är det skönt med en t-shirt närmast kroppen för att undvika skav från flytväst och kapell. Utöver det kan man välja, beroende på väder, ifall man vill ha en vind- eller regnjacka också. Oftast får man upp värmen när man paddlar, så varmare tröjor behövs sällan under sommaren.

Underkroppen är väl skyddad av kajaken, så på sommarhalvåret räcker det oftast med ett par shorts eller badbyxor.

På fötterna är det skönt att ha någon form av skor, då kajakgolvet kyls ner av det omgivande vattnet (t.ex. ett par gympaskor, badskor, eller ”foppa-tofflor” fungerar bra).

Händerna kommer bli blöta hur du än gör. Det stänker alltid lite, kan gå vågor, eller regna. Är det varmt ute behövs det oftast inga vantar trots att man blir blöt. Om det blåser mycket kan det däremot vara en bra idé med ett par vindtäta handskar (t.ex. cykel- eller löparhandskar). Ofta är det nämligen vinden, i kombination med fukten, som har högst kyleffekt. Ett par vindtätta handskar hjälper ganska bra även om de blir blöta, eftersom de fortfarande skyddar mot vinden. Om du är kall av dig, eller om det är lägre temperatur ute, kan ett par handskar av neopren vara en god idé.

Öppna vatten och höga vågor

Om ni ska korsa ett öppet vatten, eller om det blåser mycket och därför går sjö, är det bra att försöka hålla ihop gruppen. Dels syns ni bättre av båtar, och dels är ni i närheten ifall en kamrat hamnar i svårigheter och behöver hjälp.

Innan ni korsar ett öppet vatten, titta på kartan och leta efter det ställe där avståndet till andra sidan är som kortast. När ni tagit er till utgångspunkten för er överfärd, utse ett riktmärke på andra sidan som ni kan sikta mot (det kan t.ex. vara en vit sten, en hög telemast, en röd stuga, eller något annat som är lätt att se). Det är bra med ett riktmärke, då man ofta driver lite i sidled när man korsar öppna vatten, och genom att ha en fast punkt att sikta mot vet ni att ni håller er på rätt kurs.

Innan överfarten samlar ni ihop gruppen, tittar så att det inte kommer varken båtar eller färjetrafik, och börjar sedan gemensamt att ta er över till andra sidan.

Inte störa – inte förstöra

Vi strävar efter att göra spårlösa besök i naturen och återställer alltid platsen till samma skick som vi fann den. Tillsammans bevarar vi allemansrätten.